Начало За нас Реклама Контакти

Пикантно пуешко филе с броколи и оризово фиде

Снимка за Пикантно пуешко филе с броколи и оризово фиде
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Ако все още сте на празнична вълна, но ви се иска да приготвите бърза и лесна вечеря, тази рецепта е подходяща за целта. В нея крехкото пуешко месо е овкусено с богат набор от подправки, а броколите придават приятна свежест.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г броколи
  • 800 г пуешко филе
  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • червена люта чушка, нарязана на ситно
  • 1 с.л. сок от лайм или лимон
  • 2 с.л. рибен сос или соев сос
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 1 ч.л. паста от кориандър или нарязан пресен кориандър или магданоз
  • 50 г тънко оризово фиде
  •  олио за пържене на фидето

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Броколите се накъсват на розички и се слагат във вряща подсолена вода за 3 мин. Отцеждат се и се заливат с ледена вода.

  2. 2.

    Месото се нарязва на много ситно. В загрятото олио се слагат джинджифилът, лютата чушка и лукът. След 1-2 мин. се добавя месото и се разбърква, докато порозовее. Сипват се броколите и се разбъркват още 2-3 мин.

  3. 3.

    Смесват се сокът от лайм, рибният сос, захарта и чесънът и с получената смес се залива ястието. Разбърква се и се прибавя кориандърът или магданозът. Овкусява се със сол и пипер, ако е необходимо.

  4. 4.

    В малък тиган се налива 1 см олио и се загрява. В него се пуска фидето на малки порции за една секунда, за да бухне. Отцежда се върху кухненска хартия. Всяка порция се поднася с малко от изпърженото оризово фиде.


Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари