Начало За нас Реклама Контакти

Телешко с броколи и гъби

Снимка за Телешко с броколи и гъби
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Готвенето в уок, като в тази рецепта, е много подходящо за малки парчета телешко месо, заради краткото време и високата температура - две условия, които гарантират чудесен резултат.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
  2. 500 г телешко филе, нарязано на тънки ивици
  3. 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  4. 8 скилидки чесън, цели
  5. 300 г броколи, нарязани на розички
  6. 250 г гъби, нарязани на четвъртини
  7. 1 ч. л. червен пипер
  8. 4 с. л. соев сос
  9.  сусамово олио, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се загрява в уок и месото се изпържва на 3 порции за 2-3 мин. Изважда се и се държи на топло.

  2. 2.

    В същата мазнина се слагат лукът, чесънът и броколите и се запържват за 5-6 мин. Добавят се гъбите и червеният пипер. Разбъркват се 2-3 мин.

  3. 3.

    Телешкото месо се връща в уока, залива се със соевия сос и няколко капки сусамово олио, разбърква се още около минута и се сервира горещо.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари