Начало За нас Реклама Контакти

Пилешко с броколи и хрянов сос

Снимка за Пилешко с броколи и хрянов сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

С тази рецепта се надяваме да спечелим всички почитатели на бързите, но вкусни ястия. Крехкото пилешко месо е поднесено с гарнитура от свежи броколи и сос от крем-сирене и хрян.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 с. л. крем-сирене
  • 1 ч. л. настърган хрян
  • 400 г пилешко филе
  • 2 с. л. зехтин
  • 50 г кедрови ядки или нарязани бадеми
  • 500 г броколи, нарязани на розички
  • 4 стръка зелена целина
  • ½ ч. ч. пилешки бульон
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сосът се приготвя, като се смесват крем-сиренето и хрянът и се подправят със сол, черен пипер и лимонов сок.

  2. 2.

    Месото се нарязва на тънки ивици и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Слага се да се пържи в добре загретия зехтин за 3–4 мин. Прибавят се ядките и след минута се изважда да се отцеди.

  3. 3.

    В останалата мазнина се слагат целината и броколите. Разбъркват се 2–3 мин., налива се бульонът и се оставя да изври за 2–3 мин., след което месото се връща в тигана. Сервира се с лъжица от соса. Чудесно се съчетава с картофено пюре.

Вариации:
1. Можете да замените пилешкото филе с телешко.
2. Добавете моркови или използвайте броколи вместо карфиол.

Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари